Akronim:
PIMENTO
Oddelek:
Oddelek za zootehniko
Katedra:
Inštitut za mlekarstvo in probiotike
Tip projekta:
EU projekti
Vrsta projekta:
COST
Vloga na projektu:
Partner
Trajanje:
08.11.2021 - 07.11.2025
Vodilni partner
INRAE, FrancijaVodja projekta na BF:
Bogovič Matijašić BojanaSpletna stran projekta:
PovezavaFermentirana živila zavzemajo v prehrani Evropejcev pomembno mesto z vidika prehranske vrednosti, zagotavljanja obstojnosti, kulturne dediščine, trajnostne naravnanosti in atraktivnosti za potrošnika.
Projekt PIMENTO (Promoting Innovation of ferMENTed fOods) je s strani Evropske komisije financiran ukrep (COST CA20128) za spodbujanje inovativnosti fermentiranih živil, financiran s strani Evropske komisije, v okviru programa COST (European Cooperation in Science and Technology).
Vodja projekta je Dr Christophe CHASSARD (INRAE, Francija), v projektu pa sodelujejo tudi slovenski raziskovalci z Inštituta za mlekarstvo in probiotike ter Inštituta za nutricionistiko.
Cilj
Dolgoročni cilj PIMENTA je postaviti Evropo na čelo inovacij na področju fermentirane hrane, spodbujati zdravje, regionalno raznolikost in lokalno proizvodnjo v različnih obsegih.
Več informacij:
https://fermentedfoods.eu/