V četrtek, 5. decembra 2024, je na Oddelku za živilstvo zadišalo po slovenskih tradicionalnih jedeh!

Na delavnici Taste of Slovenia so Erasmus študenti, pod mentorstvom študentk živilstva, zavihali rokave in pripravili dve klasični slovenski jedi - idrijske žlikrofe in potico. Dogodek so organizirale tutorke Oddelka za živilstvo ob podpori Študentske organizacije in Društva študentov živilstva in prehrane.

f76fc0ce-be5b-4da6-8d40-909568ee79e9

Vzdušje je bilo izvrstno, udeleženci pa so dogodek zapustili nasmejani in - kar je najpomembneje - siti! Organizatorji in gostje so soglasno pohvalili prijetno in povezovalno izkušnjo, ki ni le potešila lakote, ampak tudi stkala nova prijateljstva med domačimi in tujimi študenti.

b1b2bdfd-6725-4b82-bde4-3a972772dc2a

V tem semestru Biotehniška fakulteta gosti okoli 60 študentov na izmenjavi. Naši tutorji se trudijo olajšati njihov prehod v novo okolje in jih vključiti v študijske ter obštudijske dejavnosti. Prav kuhanje se je izkazalo za odličen način povezovanja, saj omogoča izmenjavo kultur na sproščen in zabaven način, hkrati pa tujim študentom predstavi Slovenijo skozi njeno kulinarično tradicijo.

e096588e-89d4-439f-bd05-4880c5f44f73

Z navdušenjem napovedujemo, da bomo v prihodnjem semestru, ko sprejmemo novo skupino Erasmus študentov, delavnico zagotovo ponovili. Naj okus Slovenije znova povezuje in navdušuje!

33fcbda9-83b2-4cd0-a329-27918d088364