Na voljo so naslednji programi:
 

  • Inspire Explore - Pridobili boste osnovno znanje, ki ga potrebujete za razvoj svojih inovacijskih in podjetniških spretnosti. Štirje moduli vas bodo popeljali skozi pot razvoja novega podjetja: od prepoznavanja problema do financiranja startupa. Tečaju se lahko pridružite z že pripravljenim problemom ali rešitvijo ali pa se pri prebiranju gradiva zgledujete po izzivih prehranskega sistema na šestih fokusnih področjih EIT Food. Tečaj lahko opravite v svojem tempu, ki bo ustrezal vašim trenutnim obveznostim.

Prijave so odprte vse leto, do 31. decembra 2024. Več na: Inspire Explore | EIT Food Learning Services

  • Inspire Restorative Aquaculture – Tritedenski program se osredotoča na ribogojstvo, pokriva tako usposabljanje kot tudi teorijo na področju gojenja morskih alg, biologije rib, školjk in alg, gojenja, rasti, molekularne analize in metabolomike. Program se bo dotaknil vrste vprašanj, ki so relevantna za sektor akvakulture z vidika različnih deležnikov, poleg tega bo študente spodbujal k razvoju inovativnih rešitev za povečanje produktivnosti in donosnosti sektorja.

Prijave so odprte do 2. avgusta 2024. Več na: Inspire - Restorative Aquaculture | EIT Food Learning Services

  • Inspire Circular AgriFood – Program se poglobi v načela krožnosti in najsodobnejše agroživilske tehnologije ter raziskuje izzive in priložnosti v industriji. Pridobili boste praktične spretnosti in znanja s področja krožnosti, trajnosti in inovacij v agroživilskem sektorju. Prijave so odprte do 22. avgusta 2024. Več na: Inspire - Circular Agrifood | EIT Food Learning Services
  • RIS Inspire – HealthySoil4Life poletna šola – Cilj poletne šole je zagotoviti močno podjetniško ozadje in razviti ideje, povezane z zdravjem tal ter podnebno pametnim kmetovanjem. Študentje se bodo seznanili z najsodobnejšimi metodologijami in orodji, povezanimi z izzivi prehranskega sistema, ter ustvarili inovacije za spodbujanje trajnostnega kmetovanja, ki bi izboljšalo vrednost, zagotovilo varnost in kakovost ter povečalo zaupanje potrošnikov v prehranski sistem.

Prijave so odprte do 15. junija 2024. Več na: RIS Inspire - HealthySoil4Life | EIT Food Learning Services

  • RIS Inspire - Sustainable Food Production and Consumption - Program poletne šole je strukturiran na podlagi vizije, usmerjene v študente, in projektnega pristopa, ki vas bo spodbudil, da uporabite orodja visoko usposobljenih strokovnjakov za razvoj lastne inovativne in podjetniške ideje za bolj zdravo življenje in uravnoteženo prehrano.

Prijave so odprte do 31. avgusta 2024. Več na: RIS Inspire - Sustainable Food Production and Consumption | EIT Food Learning Services