Univerza v Ljubljani uvrščena med najboljše ustanove v Sloveniji za tuje študente

Med 27 institucijami v Sloveniji je Univerza v Ljubljani postala prva izbira za mednarodne študente, kar odraža njeno izjemno kakovost in zavezanost k zagotavljanju izobraževanja na svetovni ravni.

Study Abroad Aide je ugledna platforma, ki vsako leto objavi lestvice univerz, posebej namenjene mednarodnim študentom. Kot zanesljiv vir informacij o mednarodni mobilnosti študentov jo priznava več kot 150 prestižnih institucij po vsem svetu.

Svetovna univerzitetna lestvica pri oblikovanju lestvice upošteva tako delež mednarodnih študentov kot akademski ugled posamezne institucije. Ta dosežek poudarja predanost Univerze v Ljubljani spodbujanju vključujočega in kakovostnega izobraževalnega okolja, ki privablja študente z vseh koncev sveta.

Za več podrobnosti o položaju Univerze v Ljubljani na lestvici World University Rankings for International Students kliknite tukaj.

Spremljajte prihodnjo lestvico Best Value University Rankings 2025, ki bo objavljena januarja, pri ocenjevanju pa bodo uporabljena drugačna merila.

 

 

 Slider-predloga uni-ljTOP1

 

Več informacij o prvi uvrstitvi Univerze v Ljubljani za mednarodne študente je dostopnih tukaj.