V okviru sejma AGRA je vsako leto organizirano Ocenjevanje razstavljene goveje živine s strokovnim komentarjem in podelitev priznanj, v sodelovanju s strokovnimi službami in rejskimi organizacijami. Pri predstavitvah živali so s strokovnimi komentarji sodelovali tudi strokovnjaki iz Oddelka za zootehniko. Živali mesne pasme je prestavila asist. dr. Mojca Voljč, predstavljene telice črno bele pasme prof. dr. Marija Klopčič. Prestavljeni živali cikastega goveda je rozeto podelila dr. Metka Žan. Kot vodniki živali so sodelovali tudi študenti študijev na Oddelku za zootehniko.

Cika, predstavitev.jpg
Cikasto govedo.

Crno bela psama.jpg
Črno-bela pasma govedi.

Predstavitev mesne pasme_2.jpg
Predstavitev mesne pasme.

Pedagoško raziskovalni center Logatec je prejel pokal (priznanje) kot vzrejališče za limuzin in šarole pasmo. Pokal je v imenu Oddelka za zootehniko BF UL prevzela asist. dr. Mojca Voljč.

Nagrajenci centri, levo M Voljc.jpg

Poldelitev, pokal PRC Logatec, M Voljc.jpg
Nagrajeni centri, med njimi tudi PRC Logatec, nagrado je prevzela dr. Mojca Voljč.

Marija Klopcic.jpg
Prof. dr. Marija Klopčič

Monca Voljc.jpg
Asist. dr. Mojca Voljč

V okviru sejma je potekal tudi Zelenjadarski posvet, na katerem so bile predstavljene nizozemske novosti s področja pridelave zelenjave, v ospredju pa je bila okrogla miza z naslovom: "Soustvarjanje vizije slovenskega zelenjadarstva po letu 2027", ki so jo sooblikovali tudi predstavniki Biotehniške fakultete, sodelovala je izr. prof. dr. Ana Slatnar iz Oddelka za agronomijo BF UL.

Okrogla miza Zelenjadarski.jpg

Zelenjadarski posvet.jpg
Zelenjadarski posvet.

Zelenjadarski.jpg
Izr. prof. dr. Ana Slatnar na Zelenjadarskem posvetu.

Zelenjadarksi.jpg
Prof. dr. Marina Pintar, dekanja BF UL. 

V popoldanskem delu programa je potekala tudi Svečana razglasitev rezultatov in podelitev priznanj mednarodnih ocenjevanj v okviru 62. mednarodnega kmetijsko – živilskega sejma AGRA, ker so kot ocenjevalci sodelovali tudi zaposleni na Biotehniški fakulteti. Priznanja nagrajencem 38. mednarodnega ocenjevanja mleka in mlečnih izdelkov je podeljevala tudi Stanka Podkrajšek iz Oddelka za zootehniko BF UL.