Slovenci mislimo, da znamo pravilno ravnati s hrano. Zadnji podatek izpisa nekaj dni nazaj kaže, da ne!

Gospodarska zbornica Slovenije vas vabi na brezplačno delavnico z naslovom "Odpadna hrana kot odpadek ali surovina? ", ki bo potekala 17. oktobra 2024, ob 9. uri, na GZS v Ljubljani (Dimičeva ulica 13), v dvorani A v prvem nadstropju. 

odpadna_hrana

V Sloveniji vsak od nas v povprečju zavrže 72 kg hrane na leto. Med pomembnimi aktivnostmi slovenske Strategije za manj izgub hrane in odpadne hrane v verigi preskrbe shrano, je celovita komunikacija med slovenskimi gospodinjstvi in vsemi drugimi partnerji, odkmetovalcev, do predelovalcev, trgovcev, gostincev in javnih zavodov ključna, za zmanjšanje izgub v celotni verigi preskrbe s hrano.   

V okviru delavnice boste poiskali ključne možnosti uporabe odpadne hrane kot surovine za razvoj novih inovativnih izdelkov. Dogodek bo organiziran v okviru projekta EIT Food, svetovne skupnosti za inovacije napodročju hrane, ki jo podpira Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT).

Udeleženci delavnice pa boste v znak pohvale in nagrade prejeli tudi nagrado!