Picture1_trije logoti

 

Program za vseživljenjsko učenje in mikrodokazila je uspešno zaključilo 20 udeležencev izredno pestre sestave. Z nami so bili predstavniki panog, ki tvorijo širše poslovno okolje verige preskrbe s hrano (finančne storitve, avtomatizacija in digitalizacija proizvodnih in poslovnih procesov,…), načrtovalci in odločevalci v javnih politikah, ki se neposredno ali posredno nanašajo na verigo preskrbe s hrano, predstavniki civilne družbe, ki so zainteresirani oziroma vključeni v oblikovanje prehranskega sistema, študenti oz. znanja željni, ki želijo okrepiti profil znanj in veščin na področju trajnosti in krožnosti v panogah, ki tvorijo verigo preskrbe s hrano ter sodelavci, zadolženi za vodenje in organizacijo poslovnih procesov v panogah, ki tvorijo verigo preskrbe s hrano (razvoj izdelkov, proizvodnja, trženje, organizacija).

 

K izvedbi programa je prispevala deveterica predavateljev iz petih fakultet Univerze v Ljubljani, natančneje z Biotehniške fakultete, Fakultete za strojništvo, Fakultete za elektrotehniko, Ekonomske fakultete in Fakultete za družbene vede. Udeležencem so prenesli znanje sledečih izobraževalnih sklopov: Koncept, ravni in načela trajnostnih prehranskih sistemov; Trajnostni prehranski sistemi, kriteriji in izzivi prehranskih sistemov na poti k trajnosti, Načela krožnega gospodarstva in krožnih poslovnih modelov v prehranskem sistemu, Temeljna načela trajnostne organiziranosti poslovnih procesov, Pristopi za krepitev energetske in snovne učinkovitosti v verigi preskrbe s hrano, Omogočitvene tehnologije za krepitev trajnosti prehranskih sistemov ter Trajnostni prehranski sistemi: preučevanje pomena hrane v družboslovju.

Udeleženci, ki so uspešno zaključili program, so prejeli s strani Univerze v Ljubljani potrdila za dokončanje, in sicer v ekvivalentu 3 ECTS, raven SOK (Slovensko ogrodje kvalifikacij) 5 in EOK (Evropsko ogrodje kvalifikacij) 4.

Program je potekal med 6.3.2024 in 22.4.2024 in je bil organiziran v kombinirani izvedbiz videokonferenčnimi predavanji in predavanji v živo, s seminarskim delom, ki je bilo s strani mentorjev ustrezno spremljano in usmerjano ter s terenskimi ogledi dobrih praks. Celotna skupina aktivnih posameznikov je znotraj terenskega obiska, ki je bil izveden 17.4.2024, obiskala Centralno čistilno napravo Ljubljana (CČNL), kjer je ogled in terensko predavanje izvedla gospa Mojca Vrbančič iz JP VOKA SNAGA, d.o.o. 

 

Udeleznici-MD1
Udeleženci MD1

 

Zaključni dogodek-22.4.24. Zaključni dogodek-22.4.24-3
Zaključni dogodek MD1 Zaključni dogodek MD1

 

Terenski obisk-CČN-17.4. Terenski obisk-CČN-17.4-3
Terenski obisk CČN Terenski obisk CČN

 

Vsem udeležencem se iskreno zahvaljujemo in se že veselimo programa MD2 - Trajnostni prehranski sistemi: naravoslovni in inženirski temelji. Omenjeni program poteka med 8.5.2024 in 20.6.2024, ravno tako v kombinirani izvedbi, skupina je že polna in pripravljena na usvajanje novih znanj.

Nekaj več informacij o pilotnih programih za vseživljenjsko učenje in mikrodokazila najdete tudi tukaj:

https://shorturl.at/cfT13

https://shorturl.at/efuU1

https://shorturl.at/dkCS5

250x250_logo ultra@agrifood UL_logo-CMYK_barv