Datum: 28.9.2023 od 09:30 do 13:00 ure
EIT Food Hub Slovenija vas, v sodelovanju s SPOT Svetovanje Posavje - CPT Krško, vljudno vabi na brezplačno podjetniško delavnico za mlade talente.
Delavnica je oblikovana povsem praktično. Udeleženci bodo svoje znanje teoretično in praktično dopolnili z delom v skupinah ter na podlagi podanega primera razvili poslovno idejo.
Komu je delavnica namenjena:
Delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in sestavo poslovnega načrta.
Program delavnice:
1. PROGRAM DELAVNICE
9.30 – 9.40 Registracija udeležencev
9.40 – 9.45 Predstavitev SPOT Svetovanja Posavje – CPT Krško
9.45 – 9.50 Predstavitev EIT Food Hub Slovenija
9.50 – 10.00 Aktualni izzivi globalnega prehranskega sistema (Prof. dr. Aleš Kuhar)
10.00 – 10.10 Pogled v prihodnost: insektna biokonverzija (Luka Irenej Pečan)
10.10 – 10.20 Kako razviti poslovno idejo? (Katja Kek)
10.20 – 10.30 Razdelitev v skupine, opis delavnic, predstavitev izziva
10.30 – 11.20 Delo v skupinah (moderatorji so prisotni med skupinami in usmerjajo delo)
11.20 – 11.35 Odmor
11.35 – 12.00 Delo v skupinah (moderatorji so prisotni med skupinami in usmerjajo delo)
12.00 – 12.15 Kako pripraviti dobro prezentacijo? (Katja Kek)
12.15 – 12.45 Priprava plakatov po skupinah
12.45 – 13.25 Predstavitev idej in povratna informacija moderatorja na predstavitev
12.45 – 12.55 Predstavitev dela – skupina 1
12.55 – 13.05 Predstavitev dela – skupina 2
13.05 – 13.15 Predstavitev dela – skupina 3
13.15 – 13.25 Predstavitev dela – skupina 4
13.25 – 13.30 Zaključek in razdelitev diplom
Zakaj se prijaviti:
- Pridobite znanje o tem, kako analizirati in razumeti težavo ter ustvariti
možne rešitve. - Pridobite odlične izkušnje pri reševanju izzivov iz resničnega življenja.
- Sodelujte pri iskanju rešitev za boljši jutri.
- Delajte v skupinah, delite ideje in sodelujte.
- Razvijte idejo za ustanovitev lastnega podjetja na zelo aktualnem področju.
- Pridobite veščine javnega nastopanja.
O izvajalcih:
Izredni profesor dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani in vodja EIT Food Hub Slovenija, ki izvaja pedagoško delo na področju ekonomike in konkurenčnosti agroživilskega sistema, podjetništva in trženja v agroživilstvu, vedenja potrošnikov, upravljanja inovacij in razvoja novih živilskih izdelkov in storitev. Hkrati je aktiven promotor podjetništva v agroživilskem sektorju z uspešnimi mentorskimi izkušnjami tako za študentske ekipe, ki se udeležujejo državnih ali mednarodnih tekmovanj, kot tudi za zagonska podjetja.
Katja Kek, samostojna strokovnjakinja na področju komuniciranja, ki ima več kot 20 let izkušenj na področjih korporativnih odnosov z javnostmi, kriznega komuniciranja, odnosov z mediji, internega komuniciranja, družbene odgovornosti, upravljanja tem, marketinga ter upravljanja ugleda in blagovnih znamk. Ima pestre in raznolike izkušnje delovanja v različnih panogah ter izvajanja kompleksnih in zahtevnih projektov, predvsem na področjih upravljanja sprememb, blagovnih znamk, transformacij in kriznih situacij. Sodelovala in vodila je projekte, ki so bili nagrajeni z domačimi in tujimi nagradami (Gold Quill – Excellence Award, Golden Drum, Prizma). V času svoje poklicne poti je poleg rednega dela razvijala tudi dodatno specializacijo na področju internega komuniciranja.
Dogodek je brezplačen s predhodno prijavo na: https://shorturl.at/zACD6
Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest.
Vljudno vabljeni!