Senzorične analize mleka in mlečnih izdelkov izvajamo po metodi skladno s standardoma ISO 22935-2/IDF 99-2:2023 in ISO 22935-3/IDF 99-3:2023. Ocenjevalci z visoko izobrazbo živilske ali druge ustrezne smeri, ustreznost svojega ocenjevanja redno preverjajo s sodelovanjem v mednarodnem medlaboratorijskem testiranju že od leta 2007 in svojo usposobljenost vzdržujejo z rednim sodelovanjem v komisijah za senzorično ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov.
Rezultate senzorične analize podajamo po 20-točkovnem sistemu. Ker so ocenjevalci strokovno usposobljeni in poznamo tehnološke zahteve za mleko in mlečne izdelke, lahko poleg številčne ocene podajo tudi mnenje z opisom napak.
Laboratorij Inštituta za mlekarstvo in probiotike je akreditiran pri Slovenski akreditaciji s številko akreditacije LP-062 na področju preskušanja (SIST EN ISO/IEC 17025:2017).
Za aktualne podatke o dejavnosti iz fleksibilnega obsega akreditacije klikni TUKAJ.
Vas zanima več? Pošljite .